Samen doordoen met:

Op vrijdag 15 september is er ruimte voor spontane ontmoetingen, nieuwe creatieve werkvormen om actief mee aan de slag te gaan. Iedereen staat vrij om het initiatief te nemen voor een DoorDoen!-sessie!

Om niet alles aan het toeval over te laten, hier alvast een indruk van een aantal initiatiefnemers op DoorDoen! 2023:

Als mede-oprichter van Trash’ure Taarten heeft ze als missie dat bedrijven en organisaties gemakkelijk kunnen participeren in het tegengaan van voedselverspilling én het creëren van werk voor mensen die nu wegens hun migratieachtergrond moeite hebben met het vinden van een baan in Nederland.

Ga samen aan de slag met Trash’ure Taarten.

Mensen en communities oriënteren zich op alternatieve geldvormen – met als doel de lokale economie en waardegedreven samenleving te versterken. Arnhems Hert is een van die lokale communities met deelnemers die deze idealen in de praktijk brengen. Met een lokaal geldsysteem, met een lokale webshop, met lokale kerstpakketten.

Iedereen heeft een bepaalde verstandhouding tot geld. Daar past ook een bepaald type geldsysteem bij.

Wat is jouw relatie ten opzichte van geld? 

In deze inleiding neemt Tjwan ons mee in de verkenningstocht naar de wezenlijke waarde van geld zodat we daarna met meer bewustzijn ons geldsysteem kunnen kiezen.

In verbinding met jezelf de ander en de natuur op weg naar een duurzame samenleving is het motto van haar wandelbedrijf Samen Leren Natuurlijk.

Het bos is behalve een rijk ecosysteem ook een plek om tot rust te komen, om te vertragen. Als tegenwicht tegen de hectiek van alledag, de steeds drukker wordende omgeving waarin alles sneller lijkt te (moeten) gaan.  We gaan samen op zoek naar de kwaliteiten van het bos en waarom ze voor ons weldadig zijn. 

Dompel je onder in het bos voor een natuurbeleving die je dichter bij jezelf brengt. 

Veranderingen gaan razendsnel in onze tijd. De vraag is: welke kant op? Meer dan ooit is het belangrijk ons de gewenste samenleving voor te stellen. Want dat geeft richting.

🎬 Voel je aan dat onze samenleving (heel) anders zou kunnen?
🎬 Word je aangetrokken tot een manier van samen leven die natuurlijker, verbondener, bewuster, socialer, gelukkiger, creatiever en meer in balans met moeder aarde is?
🎬 Geloof je van binnen dat het kan, als we ons maar verbinden?

Je bent niet de enige!

Maak samen de ontdekkingsreis in dit interactieve theater.

Ik & Jij maakt onderdeel uit van het collectief ‘School voor Samen‘. Dat is een leercommunity voor sociale regeneratie. We zijn georganiseerd als common. Het initiatief behelst de kunst van herstellend en helend samenwerken voor een gezonde en duurzame wereld. Oftewel ‘ontwikkelkunst’. 

“Transformatie van systemen gebeurt door duizenden individuele transformaties.”

Ga samen aan de slag met Inge Knoope en ontdek hoe systemisch bewustzijn wordt ingezet voor sociale regeneratie. 

En meer...

Biologische landbouw

Bakkerij Driekant is vanaf de oprichting biologisch. Welke ontwikkelingen spelen er nu binnen de biologische landbouw en handel? 

Social start-up

Ga samen aan de slag met de uitdagingen en kansen van jonge social enterprises.